POSEBNE STROKE
KAMNOSEŠTVO
CVETLIČARNE
VRTNARIJE
ZLATARNE
FRIZERJI
POROČNI SERVISI
AMBULANTNA PRODAJA
SERVISNE DEJAVNOSTI
O NAS IN PARTNERJIH
Novosti / novice
> Spremembe DDV v CVET
> Ugodnosti pri naupu
> Arhiv novic
> Zaposlitve / honorarno
> O podjetju
Zakonodaja
AKCIJE
Kontakt
GALERIJA:Virtualni frizer
 

                           Kamnoseštvo   Cvetličarne   Vrtnarije   Zlatarne   FrizerjiSprememba oznak DDV in preračun

Za spremembe stopenj DDV smo pripravili programe, ki bodo spremenili DDV oznake pri želenih artiklih. Pri klicu programa se bo vneslo območje šifer artikla (od / do). Poleg tega bo program vprašal ali želite spremeniti MPC ali obdržati MPC in povečati maržo. Nato bo samodejno spremenil oznake in preračunal ceno oz. maržo. 

Poleg tega naredili zapisnik o spremembi, ki ga bo rabilo računovodstvo za knjiženje spremembe vrednosti DDV v zalogi. Pravočasno si zagotovite termin za spremembe. Pokličite ali pošljite e-pošto.

Aranžmaji

Aranžmaji so sestavljeni artikli, ki jih sestavite iz posameznih sestavnih delov, prodate pa kot en sam izdelek.

Po novem bo program omogočal izdelavo dveh tipov aranžmajev, cvetlične aranžmaje po 8,5% DDV in ostale aranžmaje (npr. darilni predmeti) po 20% DDV. Odločitev, katero vrsto aranžmajev uporabiti, je prepuščena presoji cvetličarja. Razlaga zakona in mnenje OZS je opisana v rubriki informacije.  Šopek iz rezanega cvetja s pentljo in zavit v okrasni papir se smatra kot aranžma z 8,5%.

Na blagajni ali pri pisanju računa zavezancu bo program uporabil tisto stopnjo DDV kot ste jo izbrali pri sestavi. Ker pa so v šopku lahko tudi sestavni deli ki se običajno vodijo po 20%DDV (npr. papir, trak) je potrebno za računovodsko vodenje DDV pri prodaji še posebej izdelati zapisnik o spremenjenem DDV za prodajo sestavnih delov aranžmaja. Na tem zapisniku je razvidna vrednost prodanih artiklov po 20% DDV, ki so se v okviru aranžmaja prodali po znižani stopnji DDV, torej po 8,5%.

Na ta način boste z uporabo programa za aranžiranje prihranili pri plačilu DDV.

 
Top